ESZA
 
Közös kirándulás a szülőkkel

Közös kirándulás a szülőkkel I-II.

Custom Image

Megvalósítás ideje: 2018. október 03.

2018. október 3-án tartottuk a súlyos és halmozottan sérült gyerekek és szüleik közös kirándulását a gyöngyösi Állatkertben és Sástónál.

A programban részt vett: 27 gyerek és 27 gyógypedagógus és szülő

Résztvevők összesen: 54 fő

Az esemény megszervezésével célunk volt a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek elfogadásának elősegítése.

Az érzelmileg is terhelt szülők feltöltődése érdekében  szerveztük ezen programunkat.  A szabadidős programot szülőknek, gyerekeknek és gyógypedagógusoknak szerveztük.

A programban részt vevő gyermekek speciális segítséget igényelnek szükségleteik kielégítésére, az emberi, a dologi s természeti világhoz való viszonyuk kialakítása és a társadalom életében való aktív részvétel során.

Ennek megvalósításához illeszkedik a választott program.

A program megszervezése:

  • a szülők tájékoztatása a programról, személyes beszélgetések során
  • a program elemeinek aktualizálása, lehetőségek felkutatása.

A megvalósítás során a kis közösség tagjai felkeresték a Gyöngyösi Állatkertet, ahol gyermek, szülő és pedagógus együtt sétálhatott végig az állatok között. A zárt körülmények között tartott állatok megismerése után tovább indultak a gyerekek Sástóra. Itt a réten a természet közelségében ismerhettek meg több, más állatot is.

A tanösvényen történt séta után nagy örömmel fogyasztották el a tízórait a szabadban.

Galéria
Custom Image

Megvalósítás ideje: 2019. október 22.

  1. október 22.-én tartottuk a súlyos és halmozottan sérült gyerekek és szüleik közös kirándulását a Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpontban

A programban részt vett: 25 gyerek és 24 gyógypedagógus és szülő

Résztvevők összesen: 49 fő

Az esemény megszervezésével célunk volt az értelmileg akadályozott gyerekek és a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek elfogadásának elősegítése.

Az érzelmileg is terhelt szülők feltöltődése érdekében szerveztük meg Játszóházi programunkat.  A szabadidős programot szülőknek, gyerekeknek és gyógypedagógusoknak szerveztük.

A programban részt vevő gyermekek speciális segítséget igényelnek szükségleteik kielégítésére, az emberi, a dologi világhoz való viszonyuk kialakítása és a társadalom életében való aktív részvétel során. Fontosnak tartottuk, hogy a szabadidő eltöltésének egy új módjával ismertessük meg őket.

Ennek megvalósításához illeszkedik a választott program.

A program megszervezése:

  • a szülők tájékoztatása a programról, személyes beszélgetések során
  • a program elemeinek aktualizálása, lehetőségek felkutatása.

A megvalósítás során a kis közösség tagjai felkeresték a Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpontot ahol gyermek, szülő és pedagógus együtt szórakozhatott biztonságos feltételek között. A rengeteg játék minden tanulónk számára biztosította kellemes szabadidő eltöltését. A játék konyha a lányok körében volt népszerű. A nagy többség azonban a járműveket és a csúszdákat próbálta ki a délelőtt folyamán számtalanszor. Mindenki megtalálta a gyermeke számára a legjobb kikapcsolódási formát.

A program megvalósításához a következő szolgáltatások igénybevételére volt szükség:

Szolgáltatás Névszerinti szolgáltató és a szolgáltatás
Személyszállítás

 

Volánbusz Zrt.
Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpont

 

Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpont

3200 Gyöngyös, Szurdokpart út 52.

Galéria